“Çfarë dinë rusët për virusin?”, Mjeku shqiptar: Vendet që u prekën nga Çernobili, kanë më pak të infektuar

Mjeku Edvin Prifti ka hedhur tezën se radioaktiviteti ndikon në dobësimin e Sars- Cov2.

Sipas tij Evropa Lindore përfshirë Shqipërinë, Hiroshima në Japoni që janë prekur nga shërpthime radioaktive janë më pak të prekura se pjesa tjetër e botës.

Nga ana tjetër ai përmend dhe rastet e Kazakistanit apo Polinezinë Franceze që janë vende me poligone atomike dhe që kanë shumë pak raste dhe vdekje.

Postimi i Edvin Priftit:

Cfare ruset dine dhe ne jo? A mundet qe zjarri i pyjeve ne chernobyl i pese diteve me pare te jete rastesor?

Radioaktiviteti eshte rritur 16 here me shume pas djegjes se ketyre pyjeve. Mos valle eshte nje menyre mbrojtese e aplikuar nga autoritetet perkatese?

Si ka mundesi qe Ukraina, Bjellorusia, Moldavia, Gjeorgjia dhe ne pergjitjesi e giithe Europa Lindore perfshire dhe ne, vende te cilat u preken realisht nga radioaktiviteti i chernobyl jane me pak te prekura nga sarscov2, dhe vdekshmeria me e ulet?

Qe radioaktiviteti inaktivizon viruset kjo dihet tashme. Mbase vepron edhe tek sarscov2? Mos marrja e masave nga ana e Bjellorusise ka te beje me nje vendim prej te marri nga ana e presidentit te atij vendi apo ka nje shkak real pasi radioaktiviteti nga Chernobyl vazhdon te jete aktiv per dhjetra vjet pas shperthimit?

Mos valle i njejti skenar ka ndodhur edhe ne Japoni pas shperthimit te reaktorit ne Fukushima?

Mbase teoria e radioaktivitetit qe e inaktivizon sarscov2 ne gjendje te lire eshte me probabel se teorite e tjera?! Radioaktiviteti eshte treguar vdekjeprures aq edhe sherues dhe sherbyes ndaj njerezimit.

Ky eshte thjesht nje deduksion personal qe koha do tregoje nese eshte thjesht i tille apo i vertete?! Ose mbase vete radioaktiviteti shkakton mutacione duke sjelle nje forme me te dobet te virusit? Kjo duhet vleresuar!

Shikoni ju lutem kazakistani vendi i poligoneve atomike se cfare vdekshmerie ka? Polinezis france poligoni atomik i France- 0 vdekje. Mbae ejane rastesi por dikushi duhet ti studjoje?!

Back to top button