Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Enciklopedi

Ku shtrihej dhe çfarë përfshinte Epiri?

Epiri ka qenë krahinë dhe një nga shtetet e Ilirisë së Jugut, që shtrihej nga malet e Vetëtimës (Akrokeraunet antike)…

Lexo më shumë »

Cili ishte emri i vërtetë i Dhaskal Todrit dhe kush ishte ky patriot i madh

Emri i vërtetë i Dhaskal Todrit ishte Theodhor Haxhifilipi. Theodhori ishte mësues e veprimtar i gjuhës shqipe që lindi në…

Lexo më shumë »

Kalaja e Ali Pashës në Porto Palermo

Kalaja e Porto-Palermos u ndërtua nga Ali Pasha në vitin 1804 në një rrip toke që futet thellë në det.…

Lexo më shumë »

FOTO/ Parku Arkeologjik i Finiqit

Parku Arkeologjik i Finiqit , një destinacion kulturor e turistik, gjendet rreth 8 km në brendësi nga qyteti i Sarandës,…

Lexo më shumë »

Përzana, fshati i hershëm në pjesën më jugore të bajrakut të Bulgrit, Mirditë

Përzana, fshati i hershëm në pjesën më jugore të bajrakut të Bulgrit. Përzana është ndër vendbanimet e hershme të Mirditës,…

Lexo më shumë »

Një qytet mesjetar, sot i zhdukur

Spinarica ka qenë një qytet mesjetar me rëndësi në bregdetin e Adriatikut, buzë kanalit të lagunës së Nartës. Ende sot…

Lexo më shumë »

Kukësi, i pari qytet në botë i kandiduar për Çmimin Nobel

Kukësi është qytet në Shqipërinë verilindore, i shtrire në koordinatat 42,09° V, 20,43° L. Është qendra e Qarkut Kukës. Shtrihet…

Lexo më shumë »

Kush ishin Besët

Shkruan: Fahri XHARRAStraboni i përshkruante si fis thrakas i pavarur i cili banonte që nga Rodopet e deri tek kufiri…

Lexo më shumë »

Në Brar të Tiranës, u zbulua varri i vitit 1201, e Principatës së Arbërve /Foto

Siç dihet Principata e Arbërit u formua në vitin 1190 dhe ishte i pari shtet feudal shqiptar që është dokumentuar…

Lexo më shumë »

Çfarë simbolizon stema e Statutit të Shkodrës?

Një nga dokumentet më të rëndësishme mesjetare të Shqipërisë janë statutet e Shkodrës. Të cilat kur u zbuluan në Biblotekën…

Lexo më shumë »
Back to top button