Koronavirusi/ Apel nga Franca, jeni i sëmurë? Mos përdorni ibuprofen, por paracetamol për temperaturën

Marrja e ilaçeve anti-inflamatore, që përmbajnë ibuprofen ose kortizon “mund të jetë një faktor rëndues i infeksionit” te pacientët që janë të prekur me koronavirus.

Ky është paralajmërimi i Ministrit francez të Shëndetësisë, Olivier Véran. Ai u drejton një apel mjekëve dhe të sëmurëve që janë izoluar që të bëjnë kujdes të veçantë.

Marrja e anti-inflamatorëve (ibuprofène apo kortizon mund të jetë një faktor rëndues i infeksionit. Në rast temperature, merrni paracetamol (ndër më të zakonshmet Tachipirina dhe Acetamol, etj)” thotë Olivier Véran. Gjithsesi në fund, ministri francez i Shëndetësisë apelon që  cdo person të këshillohet me mjekun për situatën.

Burimi: https://www.theguardian.com/world/2020/mar/14/anti-inflammatory-drugs-may-aggravate-coronavirus-infection?utm_term=Autofeed&CMP=twt_gu&utm_medium&utm_source=Twitter#Echobox=1584202609

loading...
Back to top button