“E patolerueshme ajo që po ndodhë në Shqipëri me median online”

Raffaele Lorusso, sekretari i përgjithshëm i FNSI dhe anëtar i Komitetit Ekzekutiv të Federatës Ndërkombëtare të Gazetarëve ka reaguar sot ashpër ndaj qeverisë shqiptare që nuk ndalet në miratimin e ligjit për kontrollin e portaleve online, pavarësisht kritikave dhe akuzaev për censurë nga të gjitha anët.

E ashtuquajtura “paketë antishpifje” zëvendëson Gjykatën me AMA-n dhe i jep kësaj të fundit autoritet të gjobisë në shifra të papërballueshme si dhe të mbyllë portalet.

Loading...

Lorusso shkruan ndër të tjera:

“Parlamenti dhe Qeveria e Shqipërisë janë duke përgatitur goditjen përfundimtare ndaj lirisë së shtypit nën heshtjen shurdhuese të bashkësisë ndërkombëtare.

Javën e ardhshme do të fillojë procesi parlamentar i propozimit të ligjit, i mbështetur fuqimisht nga qeveria, e cila nën pretekstin e luftimit të fenomenit të lajmeve të rreme, do t’i lejojë një autoriteti publik të kontrolluar nga qeveria të mbyllë dhe bllokojë faqet informative në Internet.

Federata Kombëtare Italiane e Shtypit (FNSI) i bashkohet denoncimit të kolegëve të saj shqiptarë dhe i bën thirrje Bashkimit Evropian dhe Këshillit të Evropës, por edhe qeverisë italiane, e cila me Shqipërinë mban marrëdhënie të qendrueshme diplomatike dhe tregtare, të kthejë në qendër të vëmendjes veprimet liri-vrasëse që po zbatohen në Shqipëri kundër gazetarëve dhe operatorëve të mediave.

Konferencat për shtyp nuk bëhen më dhe, edhe kur thirren gazetarëve nuk u lejohet të bëjnë pyetje. Është një situatë e papranueshme, e cila nuk mund të lërë indiferentë institucionet dhe qeveritë evropiane”.

Loading...
Back to top button
Close