Ruli në Serbi, marrëveshje me Petroviçin

Genc Ruli – Dusan Petroviç

Ministri i Bujqësisë, Genc Ruli, i cili ndohet në Serbin për një vizitë zyrtare, ka nënshkruar me homologun serb, Dusan Petroviç, një marrëveshje për bashkëpunimin veterinar. Firmosja është bërë në selinë e qeverisë serbe në Beograd.

Marrëveshja, synon lehtësimin e qarkullimit të kafshëve të gjalla dhe produkteve me origjinë shtazore, në mbrojtjen e shëndetit të kafshëve dhe shëndetit publik për parandalimin e futjes së sëmundjeve infektive të kafshëve.

Pas nënshkrimit, ministri shqiptar tha se është mundësuar përmirësimi i shumë proceseve dhe marrëdhënieve të ekonomive të dy vendeve. Ruli vuri në dukje dhe rritjen e shkëmbimeve tregtare gjatë viteve të fundit.

“Serbia është një ndër partnerët kryesor tregtarë të Shqipërisë në kuadër të CEFTA-s, me afërsisht 20% të totalit të shkëmbimeve tregtare për vitin 2011. Ndërkohë që afërsisht 10% e totalit të eksporteve shqiptare në kuadër të Marrëveshjes CEFTA destinohet për në Serbi, ndërsa afërsisht 21% e totalit të importeve në kuadër të kësaj marrëveshjeje ne i marrim nga Serbia”, është shprehur Ruli.

Mundesohet nga faqet ne facebook: ” Te behemi 50.000 veta kunder regjistrimit te fese & kombesise.Loje e Grekut “ dhe ” Zgjohu Shqiptar !!! “ —> “Shperndaje”

loading...

2 Komentet

  1. wtf 10 perqind me 20 perqind perndryshe serbia kurr nuk kish pranu me bashkpunu me shqiperin serbet thjesht kan deshir qe na mos me ekzistu e na shkojm bojm tregti pikerisht me ta kurse kosova importon prej serbis 80 perqind marri qeshtu eshte kur shteti nuk ndermerr kurgjo per qeljen e fabrikave vet e mandej mi privatizu sepse shumica e biznesmenve ne kosov investojn vetem ne importe e jo ne prodhim

  2. A spo juv bahet juve per pa ju hy shkijev ne prapanic me zor a?

    Oooo schwul “genc ruli“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close