“Koronavirusi vdes në 90 gradë”, studimi francez: Ja në cilën temperaturë riprodhohet

“Covid-19 humb funksionin totalisht vetëm mbi 90 gradë, ndërsa në një temperaturë më të ulët mund të vazhdojë që të riprodhohet”.

Është kjo ajo që pretendon një studim shkencor i kryer nga Universiteti francez i Aix-Marsiglia, ku u ekzistuan disa mostra të koronavirusit, me të cilat u infektuan qelizat e një majmuni.

Rezultoi se disa qeliza të infektuara u shuan në 60 gradë, ndërsa pjesa tjetër ishin akoma në gjendje që të riprodhoheshin,

Për të vrarë të gjitha llojet e virusit, temperatura u rrit me 30 gradë të tjera.

Sipas studimit të kryer nga Universiteti i Aix-Marseille, koronavirusi mund të zgjasë deri në dy ditë në rroba dhe vetëm larja në 92 gradë për 15 minuta është në gjendje të vrasë plotësisht virusin.

Back to top button