Lleshaj, i ashpër: Kush nuk bindet dhe shkakton vdekjen me koronavirus duhet të bëjë burg

Ministri i Brendshëm, Sandër Lleshaj deklaroi nga Parlamenti se pjesa dërrmuese e shqiptarëve i kanë mbështetur masat kufizuese për parandalimin e përhapjes së COVID-19.

Por ata që devijojnë, sipas ministrit duhet të ndëshkohen penalisht, pasi nuk ka rëndësi mjeti, për sa kohë edhe me një virus ata mund të shkaktojnë vdekjen.

“Pjesa dërrmuese e shqiptarëve i janë përgjigjur në mënyrë shembullore masave. Por devijimet duhet të shoqërohen me sanksione dhe ky është thelbi i ndryshimeve në Kodin Penal. Duhet të penalizohen, duhet të ketë një sanksion që i detyron të binden. Gjithë kjo dramë globale ka filluar nga një rast i vetëm para 4 muajsh që sot ka sjelle mbi 2 milionë njerëz të prekur në botë. Nuk mund t’ia lejojmë të luajmë me zjarrin ndërkohë që jemi në fazë inkurajuese për ta mbyllur këtë histori. Ata që janë të papërgjegjshëm duhet të paguajnë një çmim penal, ndryshimet fillojnë nga gjoba administrative, ngjiten tek dënimi me 1 vit burg, pastaj përshkallëzohen për arsye se ai që shkakton vdekje pavarësisht mjetit që e shkakton, duhet të paguajë për të. Nëse dikush vret me armë edhe nëse dikush vret me virus duhet të paguajë për këtë”, tha ministri i Punëve të Brendshme gjatë fjalës në Parlament.

Back to top button