Braçe-Berishës: Kemi një mjek që i ka marrë gjithçka këtij vendi, që kërkon më shumë vdekje nga shtëpia e tij e luksit

Nga Erjon Braçe

Kryeministri i Irlandes, vesh uniformen e mjekut e shkon ne sherbim te njerezve me Coronavirus!

Po ne?

Kemi një mjek që i ka marrë gjithçka këtij vendi,

që kërkon më shumë vdekje nga shtëpia e tij e luksit

Kemi një mjek që i ka marrë gjithçka këtij vendi,

Që vë në dyshim mjekët që po japin shpiortin për të shpëtuar një jetë më shumë;,

Ne kemi dhe një mjek më shumë që i ka marrë gjithçka këtij vendi,

Por veç për sëmmundje nuk flet!

Asnjeri prej tyre nuk eshte kthyer kurre ne zanatin e tij;

Asnjeri prej tyre nuk e veshi uniformen e mjekut as tani kur ka kaq nevoje;

Asnjeri prej tyre ne pushtet nuk i shtoi nje tulle shendetesise qe trasheguam ne vitin 1990-te;

Asnjeri prej tyre nuk shton asgje ne sherbimin publik shendetesor!

Prej shendetesise me politiken i morren gjithcka popullit, njeri edhe jete!

Kurre nuk i kane kthyer qofte edhe nje ore sherbim, sic kryeministri i Irlandes!

Mjek lind, Politika te shben! Edhe si njeri!

loading...
Back to top button
Close