Koronavirusi/ Banka e Shqipërisë ul normën e interesit me 0.5%

Banka e Shqipërisë ul normën bazë të interesit nga 1 % në 0.5%.

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Genc Sejko qetëson duke nënvizuar se Shqipëria gëzon shëndet të mirë ekonomik dhe financiar por nënvizon se për minimizimin e pasojave afatgjate të pandemisë kërkon përpjekje serioze të koordinuara dhe të harmonizuara nga të gjithë autoritetet publike e private në vend.

“Shqipëria gëzon shëndet të mirë ekonomik dhe financiar. Parametrat e funksionit të ekonimisë sektorit bankar janë të të shëndetshëm, rezervat e sektorit bankar janë të larta.

Në këtë kontekst këshilli mbikqyrës I BSH-së vëren se minimizimi i pasojave afatgjate të pandemisë kërkon përpjekje serioze të koordinuara dhe të harmonizuara nga të gjithë autoritetet publike e private në vend.”

loading...
Back to top button
Close