Po te vdiste për Greqinë, sot do të ishte hero i kombit grek, do të kishte buste e statuja ngado dhe do të ishte shënjtor hierodëshmor i Kishës Ortodokse.

Nga Ardit Bido

“Po te vdiste për Greqinë, sot do të ishte hero i kombit grek, do të kishte buste e statuja ngado dhe do të ishte shënjtor hierodëshmor i Kishës Ortodokse.

I rastisi të vdiste për Shqipërinë, ndaj as “Nder i Kombit” nuk u bë kurrë sepse ky titull i takon vetëm priftërinjve grekë që punojnë kundër Shqipërisë dhe kuptohet as një meshë përshpirtje nuk bëhet për të.

Meqë klerikët e politikanët shqiptarë me sy e zemër nga Athina e harrojnë, së paku modestisht ta kujtojmë në hapësirat tona publike, përvjetorin e vdekjes së një heroi të Kombit Shqiptar e të Kishës Shqiptare, që si sot, mëse një shekull më parë u flijua për Fe e Atdhe“.

loading...
Back to top button
Close