Zvicër (1577)/ Portretet e rralla të Gjergj Kastriotit, Pirros së Epirit dhe Aleksandrit të Madh

Nga Aurenc Bebja*, Francë

Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut « Dars (Klos), Mat – Albania », sjell portretet autentike* të Gjergj Kastriotit, Pirros së Epirit dhe Aleksandrit të Madh, të marra në veprën « Eloges de Paul Jove** » nga Theobalde Müller de Marbourg (Theobaldum Müller von Marpurck) dhe të botuara në vitin 1577 nga Pietro Perna (1520 – 1582) në Bazel të Zvicrës.

Loading...

sipas veprës së Theobalde Müller de Marbourg (Theobaldum Müller von Marpurck)

** Paolo Giovio (1483 – 1552) : Mjek, historian dhe klerik italian

Loading...
loading...
Back to top button
Close