Kryetarja e Kongresit: SHBA mbështet integrimin e Shqipërisë në BE

Në kuadër të aktiviteteve për 70-vjetorin e krijimit të NATO-s, ku merr pjesë edhe Ministri në Detyrë për Evropën dhe Punët e Jashtme Gent Cakaj, Kryetarja e Kongresit amerikan Nancy Pelosi ka folur lidhur me integrimin e Shqipërisë në BE.

Ajo u shpreh se “SHBA-të kanë mbështetur pa rezerva Shqipërinë në rrugëtimin e saj deri në anëtarësimin e plotë në NATO 10 vjet më parë e do vazhdojnë ta bëjnë këtë edhe për aspiratën e Shqipërisë për t’u anëtarësuar në Bashkimin Evropian”

Sipas njoftimit së zyrës së shtypit, në këtë takim, u ndanë qëndrime të përbashkëta për sa i përket forcimit të lidhjes Euro-Atlantike dhe u nënvizua fakti se kjo lidhje ka krijuar siguri dhe stabilitet për Shqipërinë dhe Ballkanin.

loading...
Back to top button
Close