Skandal në Kishën e Shën-Harallambit në Sarandë, prifti privatizon lindjet dhe vdekjet e besimtarve

Ndërkohë që Saranda shquhet për bashkëjetesë ndëretnike-krahinore-fetare e kulturore, Kisha e Shën- Harallambit në Sarandë ka filluar ta shkatërrojë këtë vlerë kombëtare.

Ditët e fundit një lajmërim në stendën e fasadës së kësaj kishe ka çuditur dhe skandalizuar besimtarët që kanë shekuj në bashkëjetesë mes tyre.

Loading...

Prifti i kësaj kishe, At Kozmai, i ardhur kohët e fundit nga Greqia( po shqiptar nga Sopiku) ka filluar aktivitetin përçarës mes komuniteteve fetare.

At Kozmai e ka kthyer kishën jashtë misionit të saj religjionar, por në një biznes korruptiv duke privatizuar lindjet dhe vdekjet e besimtarve ortodoks.

Lajmërimi thotë se sherbesat fetare të pagëzimit dhe ceremonisë mortore duhen kryer pasi të paraqiten më parë tek zyra funerale e At Lekë Mëhilli e administruar nga djali i tij Thimjo Mëhilli.

55458252_1717008641779297_6386531010971959296_n.jpg55551316_326778824708364_8005937464877252608_n.jpg54730352_1402439316565355_1611758006209347584_n.jpg

Loading...
Back to top button
Close