Shqiptarët pas afganëve, prijnë me kërkesa për azil në Francë

Në 2018-ën raportohet për 122.743 kërkesa për azil në Francë, shifër që është 22 për qind më e lartë se në vitin 2017, njoftoi Zyra e Refugjatëve për Refugjatët.

Franca është e dyta në aspektin e numrit të azilkërkuesve në BE pas Gjermanisë. Kërkesat vijnë kryesisht nga Afganistani, Shqipëria, Gjeorgjia, Guinea dhe Bregu i Fildishtë, raportojnë mediat franceze, përcjell albinfo.ch.

Kjo është një rritje e re e kërkesave për azil të paraqitur në Francë në krahasim me vitin e kaluar, kur numri i 100,000 kërkesave u tejkalua për herë të parë, një rritje prej 17% krahasuar me 2016.

Vitin e kaluar, sipas OFPRA, 46,700 njerëz janë vendosur nën mbrojtjen e statusit të refugjatëve, një rritje prej nëntë për qind krahasuar me vitin 2017.

Azili mori 36 për qind e aplikantëve, përfshirë vendimet e Këshillit Nacional të Azilit (CNDA).

Vendet kryesore të origjinës së aplikuesve për azil janë Afganistani (10221 kërkesa), Shqipëria (8261), Gjeorgjia (6717), Guinea (6621) dhe Bregu i Fildishtë (5256). Krahasuar me vitin 2017, kërkesa nga Shqipërisë shënuar rënie me 28 për qind, ndërsa ato nga Gjeorgjia (+ 256%), Guinea (+ 61%) dhe Bregu i Fildishtë (+ 45%) u rritën.

Për krahasim, sipas shifrave të përkohshme, Gjermania regjistroi 174,000 aplikime në 11 muajt e parë të 2018-ës dhe Italia 54.000 kërkesa./ZgjohuShqiptar.info

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close