Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Çfarë simbolizon stema e Statutit të Shkodrës?

Një nga dokumentet më të rëndësishme mesjetare të Shqipërisë janë statutet e Shkodrës.

Të cilat kur u zbuluan në Biblotekën e Muzeut Corrier nga Lucia Nadin, kopertina e kësaj paketa ligjore mban stemën e qytetit të Shkodrës.

Dokumenti origjinal është shkruar në pergamen dhe përmban 40 faqe; edhe njëherë në krye ai paraqet stemën e qytetit, që po e riprodhojmë këtu:

përmbi shqiponjën dykrerëshe, majtas, shihet një shkabë krenare, që duket sikur simbolizon të shkuarën zëmadhe të qytetit, ndërsa në të djathtë i gëzohet një kocke një qen lypsar, që, sikurse mendojnë edhe studiuesit, metaforizon gjendjen e nënshtruar të Shkodrës pas pushtimit turk./ZgjohuShqiptar.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button