TABLLO SINOPTIKE PËR SHEKULLIN E SHQIPTARËVE!

Nga Reshit lala – Shqiptarë të Shqipërisë, Kosovës, Maqedonisë, të të gjitha trevave të ballkanit e në të gjithë botën! Ka filluar shekulli i shqiptarëve, por vetë shqiptarët nuk janë gjedje akoma të ngrihen në nivelin e përgjegjësive historike e të marrin përsipër rolin e ri , që kërkon t’ju besojë komuniteti ndërkombëtare në ballkan! Shqipëria vendi mëmë i shiptarëve u çlirua në 1944 nga fashistët dhe u pushtua përsëri nga reaksioni shqiptar dhe agjenturat e huaja mbas viti 90! Ata iu kthyen me revansh poitik kundër shqiptarëve për të shkatërruar ç’do arritje të shqiptarëve për 40 vjet! Nga ana tjetër edhe Kosova e çliruar nga e gjithë bota demokratike po shitet në mynyrë paqësore përsëri tek serbo-rusët e e turqit ! Duke e konsideruar shtetin shqiptar prgjegjës kryesor si shteti mëmë i shqiptarëve le ta shohim çfar ka ndodhur në epokën e “demokracisë”! Reaksioni shqiptar, që ka pushtuar dhe mban peng partinë Demokratike të shqipërisë ka 27 vjet, që vjedh e bën korrupsion duke sharë Enver Hoxhën! Shteti shqiptar u shkatërrua në rrugë agjenturore, të clën e udhëhoqi , siç duket vetë Ramiz Alia, i cili u ngrit kundër vendit, që kishte drejtuar vetë për 40 vjet. Ai me plane të fshehura nga populli bëri platformën e sulmit të shqiptarëve për të goditur komunistët. Nxiti sulmin e udhëhequr nga reaksioni dhe agjenturat e huaja kundër figurës së Enver Hoxhës. Ka sulm kishte qlllim të përçante shqiptarët e ti vinte në luftë kundër njeri tjetrit. Kështu reaksioni shqiptar nën drejtimin e agjenturave të huaja shkuan deri atje sa ta nxirrnin nga varri Enver Hoxhën dhe të kërcënonin për 27 vjet, se do të nxirrnin edhe dëshmorët nga varri. Një kundërrevolucion i tillë fashist nuk ka dodhur në asnjë nga vendet e europës lindore. Ramiz Alia bëri ligjin fashit të ndarjes së tokës dhe nuk ju dha pronat pronarëve të ligjshëm. Me këtë ligj ai kreu edhe një tradhëti kombëtare duke ju dhënë tokën e shqiptarëve grekëve të shqipërisë të ardhur si rrufegjatë! Gjiithashtu lejoi ardhjen e malësisë të pushtojnë tokat e shqipërisë së mesme dhe, jo vetëm krijoi një konflikt historik mes shqiptarëve, por zbrazi të gjithë veriun nga shqiptarët. Ai bëri atë, që serbët në shekuj e kishin bërë me luftra të vazhdushme.Atë që serbët nuk e ishin arritur me luftë- Ramiz Alia me Sali Berishën jua dhanë dhuratë me paqë në rrugë agjenturore! Ramiz Alija ja dha pushtetin agjentit tjetër sali Berishës, i cii i vuri zjarrin shqipërisë duke vrarë tre djemtë e shkodrës dhe duke ja vënë fajin socialistëve. Por ky ishte fillimi për agjentin Sali Berisha. Ai, siç thotë populli do të vazhdonte më keq se Enver Hoxha në likujdimin e kundrshtarëve të tij që nga Azem Hajdari, Gramoz Pashko, Sokol Olldashi e të tjerë. Reaksioni shqiptar , nën derjtimin dhe financimin e agjenturave të hauja i vuri zjarrin shqipërisë, si presion kundër komunistve, që të linin pushtetin. Ata u sulën duke djegur, shkatërruar e vjedhur pasurinë kombëtare si egërsira! Për katër muaj shqipëria ishte kthyer në një shesh kufte dhe dukej sikur kishin rënë disa bomba atomike njëherësh dhe shqiptarët, nga frika e luftës civile e kërcënimet e përditëshme largoheshin me të gjitha mjetet në Itali e Greqii! Kështu shqipëria përsëri e përgjysmoi popullsinë e saj. Agjenturat e huaja në klasën politike shqiptare arritën me paqë atë, për të cilën turqit , serbët dhe grekët kishin vrarë e masakruar shqiptarët për shekuj me rradhë! Ata bënë genocidin historik më të madh kundër shqiptarëve në rrugë paqësore, duke nxjerrë jashtë shqipërisë gjymën e popullsisë së saj. Reaksioni shqiptar, i cili pasi kishte pushtuar Partinë demokratike shqiptare mori pushtetin edhe me votë “demoktatike”. Shqiptarët të lodhur nga diktatura dhe, duke parë se vetë Ramis Alia jua dha pushtetin “demokratëve”, ja besuan realizimin e ëndërrave të tyre për liri demokratike “demkratëve”. Kështu “demokratët”, fashistët e rinj e filluan punën e tyre duke përzënë mbi 90% të punonjësve të administratës shtetrore. Sistemi socialist kishte mënjanuar nga pushteti një përqindje të vogël , të pasurit- “demokratët” i lanë të gjithë pa punë dhe filluan hakmarrjen. Ata bënë ligin e pensioneve duke e ndarë epokën e diktaturës nga ajo e demokracisë, duke i dënuar pensionistët, që kishin punuar në kohën e diktaturës me pensionet e urisë, sipas teorisë së Ramis Alisë- “të vjetër janë dhe do të vdesin”. Ata vazhduan me vjedhjen e parave të shqiptarëve si hajdutë ordinjerë me piramidat gjë, që çoi në kryengritjen e armatosur e të përgjithëshme më 1977. Fatos Nano erdhi në fuqi me premtimin, se do t’jua jepte lekët shqitarëve, por sa erdhi harroi çfar kishte thënë dhe i mashtroi shqiptarët dhe as nuk e korigjoi edhe ligjin për pensionet e vdekjes, që kishin bërë demokratët. Kështu në korrupsion u përzjenë edhe socialistët dhe u futln në garë midis tyre kush të vidhte më shumë. Si rezultat u korruptua i gjithë aparati shtetëror, njerëzit vrisnin njeri tjetrin, se ju pushtonin ose ju merrnin me forcë pasuritë; droga u bë baza e mbijetesës; filloi shitja e vajza në bordellat shqiptare e ndërmombëtare, u shitën fëmijë dhe krimi u fut edhe në familje. Kemi 27 vjet vrasje brenda familjeve, për t’ju rrëmbyer njeri tjetrit pasurinë e prindërve; kemi përdhunime , ku prindërit përdhunojnë fëmijët dhe fëmijët përdhunojnë e vrasin njeri tjetrin e pastaj dhe prindërit, se nuk ua shkruajnë pasurinë! Klasa politike shqiptare vodhi edhe rezervat e floririt, riabilitoi mbretin tradhëtar Ahmet Zogum që shiti trojet shqiptare ish jugosllavisë dhe të gjithë shqipërinë Italisë.Gjjendja sot: Korrupsion i plotë nga qendra në bazë. I gjithë aparati shtetëror vjedh njerzit fukarenj e të pambrojtur, të cilët japin rrushvete , sa herë marrin pensionin apo rrogën! Në ç’do zyrë të që shkosh duhet të paguash rushvet, ndryshe nuk mbaron punë . Njerëzit vjedhin e mashtrojnë njeri tjetrin. Punonjësi i paguan rushvet përgjegjësit, që e mban në punë, përgjegjësi drejtorit, drejtori kryetarit të bashkisë, kurse kryetari bashkisë i paguan rushfet k/ministrit, që e ka vënë. Kryetarët e partive politike shesin vendin e debutetit, k/ministri shet vendin e ministrave e z/ministrave dhe ministrat shesin vendat e drejtorëve dhe z/dejtorëve të përgjithshëm të aparatit të shtetit, të ekonomisë, të kulturës e mbrojtjes. Korrupsion absolut i politikanëve dhe varfëri absolute për shqiptarët!Le të shohim në aspektin kombëtar: Sot shqipria është e pushtuar nga rusi, serbi greku e turku, të ciët paguan dhe imponuan nëpërmjet agjenturave të tyre politikën shqiptare, që të shkatrronte e të digjte ç’do gjë, që ishte ndërtuar për 40 bvjet. Ata shkatërruan të gjithë sistemin e mbrojtjes së vendit! Ngritën nëpërmjet agjenturave të tyre shqiptarët kundër epokës së Enver Hoxhës, të cilën e quanin pegesë për planet e tyre ripushtuese. Klasa politike shqiptare, kundrejt rushfeteve i la fushë të lirë turqisë e greqisë të bënin çfar të donin brenda vendit. Kështu Turqia rifilloi politikën e vjetër të luftës kundër varrosjes së emrit të Skëndërbeut dhe të historisë, se i prishte punë për planet e reja të ripushtimit të trojeve shqiptare. Krahas deklaratave ndërkombtare, se kakukazi dhe ballkani ishin pjesë perandorisë osmane , pra turke- Erdogani shkon edhe në Kosovë dhe thotë, se Kosova është turke! Agjenturat turke, profesorët e paguar dhe hoxhallarët janë hedhur në sulm antishqiptar për turqizimin e shqiptarëve. Ata arritën deri atje sa të thonë, se skëndërbau e ka nënën “serbe” dhe ishte më shumë “kristian” se shqiptar. Hoxhallarët kanë thënë, se flamuri shqiptarë është “paçavure” kurse flamuri i fesë është flamuri i shqiptarëve. Dhe, meqë fenë e njësojnë me turqinë- duke thonë : po qe msylim je turk- do të thotë se shqiptarët në vendin e flamurit shqiptarë duhet të mbajnë flamurin turk. Megjithëse as vetë qendra e islamit botëror Arabia Saudite nuk thotë, se mysliman do të thotë je turk- turqia e ardhur nga mongolia- do të marrë autorësinë e fesë myslimane, që vetë Ataturku e kishte luftuar dhe thotë MYSLIMAN DO TË THOTË TURK! Ata rrumbetojnë teorinë famëkqe të idellogut turk Mehmet Ersoy, i cili thotë: Të quhesh shqiptar për fenë islame-do të thotë të jeshë qafir, se duhet të themi jemi turqë etj.Nga ana tjetër Greqia e ka blerë udhëheqen shqiptare që në 1990. Ajo bleu vendin e arqipeshkopit shqiptar dhe, qeveria shqiptare në rrugë agjenturore e me rushfete nuk vuri kryepeshkop një shqiptar të amerikës, por një grek. Megjithëse greqia kishte ushtruar genocit historik kundër shqiptarëve të greqisë , me një finale të hidhur mbas luftës së dytë botërore duke ekzekutuar mbi 2000 çamë dhe duke i dëbuar të tjerët- merr edhe vendin e aripeshkopit, që të ndërhynte më tej në punët e brendëshme të shtetit shqiptar. Krypeshkopit grek ju dha liri e plotë dhe ai u fut në sistemin politik shqiptarë dhe ngrinte jugun kundër qeverisë shqiptare, sa herë Tirana nuk plotësonte kërkesat e tij. Kështu e bënë qytetar nderi të Tiranës e Durrësit deri sa i dhanë dhe pasaportën shqiptare! Filluan ndërtimin e varrezave greke, objektet pushtuese, që janë porta e hapur për pushtimet greke për dekadat e arshëshme. Kështu arritëm në kohën e sotme ku, qeveria shqiptare e Sali Berishës i shiti edhe detin greqisë dhe tani qeveria Rama bën të njëjtën gjë. Ministri shqiptar Bushati thotë për të mashtruar shqiptarët, -se e ka shitur qeveria Berisha, por qeveritë ashtu siç japin edhe i kthejnë mbrapsht vendimet e tyre, të cilat janë kthyer mbrapsht nga gjykata kushtetuese e shqipërisë.Të dashur vlllezër dhe motra të shqipërisë, Kosovës e Maqedonisë e të të gjithë botës! Kjo është tablloia sinoptike e kombit të arbërit sot, kur ka filluar shekulli i shqiptarëve. Komuniteti ndërkombëtarë, i shqetësuar për këtë gjendja katasrofike dhe , për të zbatuar strategjinë ndërkombëtare për bashkimin e shqiptarëve në shqipërinë etnike është ulur këmbëkryq në Tiranë dhe ngul këmbë për zbatimin e reformës në drejtësi! Reformën e kundërshtojnë në të gjitha drejtimet politikanët shqiptarë dhe agjenturat e huaja, që duan ta ruajnë agjenturën e tyre në shtetin shqiptar, që të mos i humbin privilegjet.Demostrata e opozitës ishte demostrata e hajdutëve, që protestonin për të sabotuar reformën në drejtësi , që të mos shkonin në burg! Pika kulminante e qëndrimit antishqitar të agjenturave të huaja ishte rasti i maqedonisë, kur ruso-serbët, me turqit e Maqedonët i ngritën shqiptarët ekstremë myslimanë në demostrat kundër Amerikës. Ata u bashkuan me vrasësit e tyre dhe u ngritën kundër çlirimtarve Amerikanëve. Kjo ndodh edhe në Kosovë, ku një pjesë e shqiptarëve e Kosovës e harruan luftën e komuntetit ndërkombëtare për çlirimin e tyre dhe, duan ta shesin Kosovën tek turqit e serbët, që kompllotojnë për ditë nën udhëheqen e rusit kundër shqiptarëve në përgjithësi dhe, kundër shqiptarëve të Kosovës në veçanti.Përpara kësaj gjendje detyrë e shqiptarëve në gjitha trevat në ballkan dhe në të gjithë botën është të ngrihen në këmbë në demosrata masive për të kundërshtuar politikat e reja revanshiste greke, turke e serbo-ruse! Armiqtë tanë historikë, që na asimiluan e na çuan drejtë zhdukjes reklamojnë idenë serbo-rusese të një fedeate të re mbi themelet e shkatërruar të federatës së vjetër, që e shkatërruan vetë. Ata ju propozojnë popujve “budallenj” të ballkanit të bashkohen nën drejtimin e Serbëve, që do të thotë: të ripushtohen nga serbët!Armiqtë e vjetër kanë përdorur strategjinë “PAGUAJ-PËRÇAJ E SUND0J” për më se 2000 vjetësh dhe ja kanë arritur qëllimit. Edhe tani përdorin këtë politikë dhe janë të bashkuar të gjithë kundër nesh. Interesat e politikës strategjike perendimore kanë sjellë në trojet shqiptare amerikën dhe europën. Kjo strategji bashkohet me interesat strategjike të shqiptarëve në ballkan, të cilët duan të bashkohen dhe amerika dhe europa kanë interes bashkimin e tyre! Ndaj shqiptarët duhet të ngrihen kundër politikës së vjetër të vndeve të ballkanit e të rusisë dhe të prqafojnë politikën amerikane, se amerika dhe europa, jo vetëm kanë interesa t’i bashkojnë shqiptarët, por kanë edhe fuqinë ekonomike dhe ushtarake ta bëjnë këtë, duke ndërruar vendimet e fuqive të mëdha të vititi 1913, që e coptuan shqupërinë.Të dashur miq! Këtë analizë sinoptike duhet ta lexojnë të gjithë shqiptarët kudo ku punojnë e jetojnë . Ata duhet të ngrihen në nivelin e përgjegjësive historike, që ju ngarkon shekulli i ri, si shekulli i shqiptarëve dhe, duke lënë prapa ndarjet politke e fetare të bashkohen për çështjen kombëtare! Shqiptarë ! Kjo tabllo sinoptike duhet të përhapet dhe të lexohet nga miliona shqiptarë në shqipëri, Kosovë, Maqedoni, në të gjitha trevat shqiptare në ballkan e në të gjitha vendet e botës, që ata të bëhen të ndërgjegjshëm për roliin, që kërkon t’ju japi komuniteti ndërkombëtarë në shekullin e ri , që është edhe shekulli i shiptarëve!/ZgjohuShqiptar.info

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close