Plani sllavo-maqedonas që do zhduk shqiptarinë në Maqedoni

Shkrimtari dhe analisti i njohur shqiptar nga Maqedonia, Nijazi Muhamedi rrëfen të vërtetën e hidhur për shqiptarët në procesin e negociatave për emrin e Maqedonisë.Ai thekson se emri i Maqedonisë do ta godasë rëndë mbi identitetin e shqiptarëve në Maqedoni, njofton agjencia e lajmeve ZgjohuShqiptar.info.“Perse “emri i ri ,cilido qe te zgjidhet:Gorna Makedonija apo Nova Makedonija(Skopje”) ne mediat shqiptare perkthehet ,kur ne propozimin e Nimicit thuhet qarte se do jete vetem sllavisht(po me germa latine) dhe nuk do lejohet perkthimi i tij ne shqip?Perse fshihet ajo qe shkruan qarte ne Propozimin e Nimicit se identiteti juridik,pra shtetesia per shqiptaret do te jete gornomakedonska dhe se identiteti i “gjithe qytetareve do jete gornomakedonci”;perse fshihet se gjithe koncepti i identitetit shteteror te Maqedonise si territor etnik i vetem i gornomakedoncave(perfshire aty shqiptaret ne Maqedoni) mbi te cilin Nimic ka ngritur “zgjidhjen e kontestit te emrit”,duke legjitimuar “sllavicitetin e tere territorit,pra edhe te pjeses shqiptare te Maqedonise, eshte marre nga Enciklopedia e ASHAMIT..?”, thekson Muhamedi./ZgjohuShqiptar.info

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close