To Vima : Arme dhe para nga Izraeli ne drejtim te shtetit te Çamerise te shpallur nga Festim Lato

Gazeta greke To Vima shkruan ne nje artikull te sotem se Presidenti i Çamerise Festim Lato po pergatitet per mundesine e nje konflikti te armatosur me shtetin Grek.To Vima shkruan se se fundmi Festim Lato ne shoqerine e ministrit te mbrojtjes Rrustem Geci kane vizituar nje koloni Shqiptaresh te Italise e përbërë nga Çame dhe Arbereshe.

Sipas informacionit qe publikon gazeta Festim Lato eshte ftuar nga kjo koloni shqipetare ne itali per te mesuar me shume rreth aktivitetit qe kryen shteti i Çamerise, ne mbrojtje dhe ne ruajtje te tradites Çame ne Itali.Kjo koloni pasi mesoi se Çamëria tani me eshte nje realitet eshte e pavaruar dhe kjo fale kembnguljes se Festim Lato, ka bere kerkese se do filloje rekrutimin e te rinjve dhe te rejave qe deshirojne te behen pjese e U.Ç.Ç Ushtrise Çlirimtare te Çamerise. Kjo ushtri vepron e pa ndare nga politikat paqeruajtese te NATO-S te cilat do fillojne trajnimin be bazen e Nato-s ne Aviano.Baza e Avianos nuk eshte e pa njohur per Historinë e Popullit Shqipetar, nga kjo baze u ngriten avionet e pare qe bombarduan Serbine dhe e deryruan te terhiqet nga Kosova.

Loading...

Ne kete kohe Presidenti i sotem i Çamerise ka marre pjese aktive ne luften e Kosoves i organizuar ne menyre sekrete nga Mossadi Izraelit.Ne emer te Festim Lato jane bere shume akuza qe qendrojne transmeton Gazeta to Vima.

Festim Lato eshte i perfshire ne ate qe quhet baza sekrete e Izraelit ne Maqedoni.

E cila merret me trajnimin e shqipetarve qe do perdoren per nje konflikt te armatosur ne Çameri.

Festim Lato i pyetur per kete ceshtje ne ate kohe ka thene se nuk ka dijeni, por gazeta greke Eleftheri Ora publikoi nje transaksion prej 6 000000 € qe ka bere Ali Aliu Kryeminister i shtetit te drejtuar nga Lato.Ky transaksion eshte bere nëpërmjet bankes ING por burimi parpaprak i parave eshte Banka Qendrore E Republikes se Çamerise.

Gazetaret investigative kane shkuar edhe me tej duke zbuluar se Banken e Çamerise e furnizonte me para nje llogari ofshore e cila gjendet ne ishujt Virxhin me nje kapital prej 870 000.000 €, llogari e cila menaxhohet dhe perfaqesohet nga Festim Lato.

Kjo lidhje llogarie sipas gazetarve eshte nje prove se Festim Lato eshte nje person i cili posedon nje kapital shume te madh qe mund ta perdore per hapjen e nje fronti te ri lufte.

Agjensia e Inteligjences greke NIS thote se nga Izraeli mesohet se jane eksportuar nje sere armesh te shkaterrimit ne mase ne drejtim te Ballkanit, por nuk jep me detaje se te kush shtet apo individ eshte bere dergesa, por besohet se eshte fjala per Festim Lato. I cili ka emeruar Selmon Berishen kryetari i Ballit Kombetar ne Kosove nje ish ushtarak dhe kontraktor i Amerikaneve.Ai cilesohet si nje person i rendesishem ne rrethin e njerzve qe veprojne prane Festim Lato. Pai sipas agjensise te kundër zbulimit Grek, Selmon Berisha po pergatit nje kontigjent prej 2700 rekrutesh te ushtrise Clirimtare te Camerise ne Struge.To Vima

Perketheu nga Greqishtja

Aleksander Marku/ZgjohuShqiptar.info

Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close