Vrasja e Lamajt, gjykata shpall të pafajshëm Arben Frrokun

Pas 48 seancash gjyqësore, Arben Frroku është shpallur i pafajshëm nga Gjykata e Krimeve të Rënda për akuzën e vrasjes së Dritan Lamajt në 2013 në Tiranë.

Për afro 1 orë që gjyqtari Halluni lexoi vendimin e argumentuar të pafajësisë, vetë Arben Frroku e priti i qetë duke mos mbajtur gëzimin në fund.

Për gjykatën prokuroria nuk solli prova bindëse e për këtë arsye, dëshmia e dëshmitarit të mbrojtur Arben Ndoka dhe e bashkëshortes së tij Liza Ndoka u konsideruan të pavlefshme pasi ata nuk kanë qenë të pranishëm në momentin e vrasjes siç pretendonte prokuroria por kanë mbërritur aty 4 min pas vrasjes së Lamajt kur u largua automjeti BMW dhe trupi i Lamajt u dërgua në spital.

Një tjetër provë e prokurorisë e rrëzuar me ekspertin Ndoc Çardaku i cili ka qenë dhe ekspert në procesin e 21 janarit ku gardistët morën pafajësi, ishte dhe ajo e gjetjes së elementëve të qitjes në pallatin e Arben Frrokut.

Gjykata e rrëzoi këtë provë të prokurorisë pasi sipas ekspertit, nuk mund të provohet 100% se nitratet e gjetura janë si rezultat i qitjes pasi provat nga pallto janë marrë në mënyrën e gabuar.

Por nëse deri më tani prokuroria deklaronte se eksperimenti kohor provoi pretendimet e saj, gjykata argumentoi se ky eksperiment rrëzon një provë të akuzës siç ishte dhe ajo e ndërrimit të makinës pas vrasjes nga Frroku, çka solli dhe pafajësinë e biznesmenit të dyshuar për plot 48 seanca gjyqësore.

Pas pafajësisë Arben Frroku pritet ti kërkoj gjykatës dhe dëmshpërblim për burgimin e padrejtë.

Ndërsa në seancë dy prokurorët Eneid Nakuçi dhe Anton Martini përgjatë gjithë kohës qëndruan me kokën ulur, pasi provat e tyre ranë një e nga një duke bërë që vrasja e komisarit të policisë dhe pas 2 vitesh të mbetet ende një krim i pazbardhur.
Në seancën e sotme, Gjykatësi Dritan Halluni nuk ka pranuar kërkesën e Prokurorisë për burgim të përjetshëm, por e ka shpallur atë të pafajshëm.

Në ndryshim nga seancat e mëparshme, gjyqtari Dritan Halluni ka lejuar kamerat duke lexuar të plotë vendimin përfundimtar të gjykatës. Në bazë të këtij vendimi, gjykata ka hedhur poshtë edhe dëshminë e bërë nga dëshmitari i ngjarjes Arben Ndoka.

Sipas gjykatës, nisur nga pamjet filmike, Arben Ndoka ka kaluar në vendin e ngjarjes 4 minuta pas vrasjes dhe trupi i pajetë është marrë nga personat në ngjarje për ta dërguar në spital. Për gjykatën kjo është e mjaftueshme për ta hedhur poshtë deklaratën e dëshmitarit Ndoka.

Në vendimin e saj Gjykata është shprehur se eksperimenti kohor i rrugës Tiranë-Kakavijë është i papërfillshëm për gjykatën në harkun kohor të paraqitur.

Po ashtu prova tjetër që ka të bëjë me përgjimet e transkriptuara për 12 shishe xhin që ka porositur Frroku pas vrasjes, për gjykatën kjo është e pavërtetë pasi janë në fakt 3 shishe. Për gjykatën kjo është një provë e gabuar e Prokurorisë.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close