Foto e rrallë: Shqiptarët e Shkupit të lidhur me zinxhir nga turqit (Foto)

Shqiptarë të kapur robër nga turqit dhe në pranga dërgohen në burg nëpër rrugët e Shkupit në vitin 1912.

Kryengritja e shqiptarëve (arnautëve) kundër sundimit osman. Në foto shihen shqiptarët të lidhur me zingjirë. Këto arrestime pasuan mbas Kryengritjës së Shqiptarve për shkak të paknaqësive të krijuar nga sundimi Osman.

Kryengritjët Shqiptare janë udhëhequr nga Isa Boletini, Bajram Curri, dhe Idriz Seferi, ku kulmuan me çlirimin e Shkupit në vitin 1912.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close