Mediat italiane: BE “OK” Shqipërisë si vend kandidat

“Është e mundshme që Komisioni Evropian të hapë dritën jeshile për kandidaturën e Shqipërisë”- citojnë burime të BE-së, mediat italiane si agjencia Ansa.

Kjo deklaratë ka ardhur një ditë para paraqitjes së progres raportit për Shqipërinë.

Agjencia Ansa kujton edhe një herë kushtet që duhet të plotësonte Shqipëria një vit më parë si reformat në fushën e drejtësisë, administratës publike apo edhe rregulloren e parlamentit.

Nesër do të jetë mundësia që vendi ynë të marrë kandidaturën për anëtrësimin në BE. Bashkë ne vendin tonë, kandidate janë edhe shtete si Turqia, Islanda, Serbia, Mali i Zi dhe Maqedonia.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close