Ndryshimi i sallës së konferencave, Rama vendos hartën e hershme të Shqipërisë Natyrale


Pas rikonstruksionit që ju be sallës së konferencave në godinën e kryeministrisë, e cila u inaugurua ditën e djeshme nga vetë kryeministri Rama, në sy të bie vetëm një gjë!

Rama është i vendosur të kthej identitetin dhe origjinën e lashtë që ka ky vend, duke punuar në heshtje dhe me fakte. Hapi i parë ishte harta e mesjetës që përfshinte dhe Albaninë me gjithë hapësirat territoriale të saj të para vitit 1912, e vendosur në zyrën ovale të Këshillit të Ministrave. Ndërsa surpriza vjen në sallën e konferencave të kryeministrisë, ku mbi mur, pas foltores është vendosur një hartë pa kufij, që mbanë emrin Albania. Duket qartë se kjo hartë është goxha e vjetër dhe siç duket edhe nga fotografia përfshinë të gjitha territoret e gjymtuara të truallit të Arbërisë, të trashëguar nga Ilirët dhe Pellazgët.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close