Dacic propagandon dhunë më 6 maj

Ivica Dacic

Shërbimet sekrete serbe kanë informata se po përgatiten aksioneve për të penguar zgjedhjet e Serbisë në Kosovë, ka deklaruar ministri i Punëve të Brendshme të Serbisë, Ivica Dacici, i cili njëherësh është edhe kryetar i Partisë Socialiste të Serbisë, dikur e udhëhequr nga kryekrimineli i luftrave në ish-Jugosllavi, Slobodan Milosevic.

Ish-zëdhënësi i Milosevicit, Dacic, i cili në vazhdimësi propagandon dhunë ndëretnike, ka thënë se sulmet po i planifikojnë ekstremistët në Kosovë, të cilët janë anëtarë të lëvizjeve ekstremiste dhe organizatave paramilitare, që sipas tij, gjithnjë qëndrojnë diku në hije, raporton Pravda.

Dacic ka thënë se planifikohen sulme fizike nëpër qendra të votimit në Kosovë, marrja e materialeve zgjedhore, si dhe arrestime të personave që marrin pjesë në zgjedhje. Ai ka thënë se këto aksione me siguri nuk mund të bëhen pa dijen e pushtetit të Prishtinës. Sipas tij, kjo edhe ka qenë arsyeja pse KFOR-i ka shtuar praninë e vet në Kosovë.

Autoritetet e Republikës së Kosovës e kanë bërë të qartë se serbët kosovarë që kanë dyshtetësi mund të votojnë në zgjedhjet parlamentare dhe presidenciale të Serbisë, të organizuara nga OSBE-ja. Po ashtu kanë bërë të ditur se Policia e Kosovës (jo grupe ekstremiste siç thotë Dacici), do të pengojnë mbajtjen e zgjedhjeve lokale serbe.

Serbia ka hequr dorë publikisht nga mbajtja e zgjedhjeve lokale në Kosovë, të cilat njëherë kishte thënë se do t’i organizojë të paktën në tri komunat veriore të Kosovës, por strukturat paralele të saj vazhdojnë të pohojnë se do të mbahen edhe këto palë zgjedhje.

Mundesohet nga faqet ne facebook: ” Te behemi 50.000 veta kunder regjistrimit te fese & kombesise.Loje e Grekut “ dhe ” Zgjohu Shqiptar !!! “ —> “Shperndaje”

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button