Kakavijë, policët grekë ndalojnë 78-vjeçaren çame në kufi

Një tjeter rast diskriminimi ndaj popullsise came ka ndodhur sot ne pikat kufitare mes Shqipërisë dhe Greqisë.

Nje e moshuar came me banim ne Elbasan njoftohet se nuk eshte lejuar te kaloje kufirin shqiptaro-grek nga pala greke ne piken kufitare te Kakavijes në Gjirokastër.

Protagoniste e ngjarjes është Mereme Zeneli, 78 vjece. Ajo ka thënë se të gjitha dokumentet i kishte të rregullta, por sapo policët kanë verifikuar origjina e saj në pasaportë nga pala greke nuk është lejuar të kalojë në shtetin grek.

Advertisement

Në një deklaratë për median, 78-vjecarja u bën apel organeve shtetërore shqiptare per mbrojtjen e te drejtave te ketij komuniteti, sidomos kur bëhet fjalë për një nënë që do të takojë fëmijët e saj në mërgim.

Nga faqa ne facebook: Te behemi 50.000 veta kunder regjistrimit te fese & kombesise.Loje e Grekut —> “Shperndaje”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button