Gjuha shqipe mësohet në Itali

Qeveria italiane i ka hapur “dritën jeshile” Kartës Europianë të gjuhëve të minoriteteve.

Pritet që në shkollat italiane të mos mësohet vetëm anglishtja, frëngjishtja dhe gjermanishtja, por edhe gjuha shqipe, greqishtja, kroatishtja, sllovenishtja dhe disa dialekte, transmeton Shqip. .

Në mbledhjen më të fundit të kabinetit, u vendos ratifikimi i Kartës Europiane të gjuhëve rajonale. Gjuhët e huaja që mund të mësojnë nxënësit italianë janë në total 12.

Nga faqa ne facebook: Te behemi 50.000 veta kunder regjistrimit te fese & kombesise.Loje e Grekut —> “Shperndaje”

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close