VV: Ta pezullojmë Qeverinë që e pezulloi shtetësinë

Të premten me 24 shkurt, Kosova ka shënuar kthimin më të madh prapa politik me dekada. Kosova ka pranuar që të tjerët kanë të drejtë të na e mohojnë shtetësinë, thanë anëtarë e Lëvizjes Vetëvendosje, gjatë një konference për shtyp.

“Qeveria e Kosovës me këtë nënshkrim e ka betonuar edhe më tutje besimin e atyre shteteve që nuk na kanë njohur e që mund të vazhdojnë të mos na njohin, sepse tanimë edhe qeveria e Kosovës e ka pranuar se shtetësia jonë është e diskutueshme në tavolinë, se mund të ndërrojmë qëllimet dhe parimet dhe mund të heqim dorë e besa nesër mund të ndërrojmë edhe territorin”, ka thënë Shpend Ahmeti.

Sipas tij, Qeveria e Kosovës duhet të jap dorëheqje, sepse “asnjë qeveri e kuvend nuk e ka të drejtën për zhbërjen e shtetit”.
“Në një shtet demokratik me vullnet të fortë, e me popull demokratik, këto procese mund të ndalen. Në qoftë se qeveria ka pranuar të heqë dorë nga shteti, qytetarët e Republikës së Kosovës nuk duhet ta pranojnë këtë”, shton Ahmeti.

Në anën tjetër, Dardan Molliqaj thotë se kanë përfunduar të gjitha punët organizative për demonstratën e nesërme.

“Në këto momente që po flasim, janë mbledhur mbi 10.000 nënshkrime për seancë të posaçme të Kuvendit të Kosovës kundër heqjes së Republikës dhe shtimit të fusnotës. Mbledhja e nënshkrimeve do të vazhdojë edhe sot”.
Demonstrata, sipas tij, do të fillojë nesër në orën 12:00, në sheshin “Nëna Terezë” para Qeverise së Kosovës.

“Për katër orë rresht ne do ta pezullojmë plotësisht punën e kësaj Qeverie që po e pezullon shtetin e Kosovës”, thotë Molliqaj, i cili kërkoi nga policia që të mos i “bllokojë rrugët dhe trotuaret dhe të mos i provokojë demonstruesit”.

“Demonstrata jonë do të jetë paqësore dhe e organizuar mirë. Për t’u kujdesur që demonstrata të shkojë mirë ne do të organizojmë mbi 500 aktivistë kujdestarë”.

Nga faqa ne facebook: Te behemi 50.000 veta kunder regjistrimit te fese & kombesise.Loje e Grekut —> “Shperndaje”

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close