Xhavit Haliti trondit Maqedoninë me “Vilajetin e Kosovës”

Një kolumne e nënkryetarit të Kuvendit të Kosovës dhe zyrtar i lartë i PDK-së, Xhavit Haliti, botuar në të përditshmen Lajm të Maqedonisë, lidhur me debatet për kauzën kombëtare shqiptare dhe sidomos për statusin e veriut të Kosovës, nga media në Shkup ka marrë epitetin e deklaratës “skandaloze”.

Qëndrimi, në shikim të parë dedikuar debatit ndërshqiptar lidhur veprime të protagonistëve relativisht të rinj në skenën politike kombëtare, që “synojnë marrjen e pushtetit nën flamurin e nacionalizmit,” ka ditë që është bërë “top temë” në median maqedonase.

Xhavit Haliti ka thënë se në rast ndarjeje të Kosovës, shqiptarët duhet të kërkojnë ish-vilajetin e Kosovës me kryeqendër Shkupin, bën të ditur korrespondenti i ‘Kohës Ditore’ nga Shkupi.

Nga faqa ne facebook: Te behemi 50.000 veta kunder regjistrimit te fese & kombesise.Loje e Grekut —> “Shperndaje”

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close