Shkencëtarët: Maqedonasit kanë të njëjtën ADN me Bullgarët,shqiptarët autoktonë,pasardhës të Ilirëve

Sipas analizës të informacionit gjenetik (DNA), që bënë shkencëtar maqedonas (FYROM), rezultoi se përbërja e gjeneve të qytetarëve maqedonas me prejardhje sllave, janë shumë pranë gjeneve Serbe dhe Bullgare.
Studimi u krye nga Instituti i Mjekësisë Ligjore të Shkupit, si dhe ishte rezultat i një studimi kërkimor 6-vjeçar mbi ADN.

Sipas Dr. Zlatko Giakofski, kërkimi kishte një rëndësi të madhe shkencore dhe kurrsesi nuk mund të kishte asnjë lidhje me politikën.
Profesori maqedonas theksoi se, nga ADN-ët e ndryshme të popujve ballkanas, më i veçanti është ai i shqiptarëve, të cilët rezultojnë autokton dhe pasardhës të Illirëve.

Nga faqa ne facebook: Te behemi 50.000 veta kunder regjistrimit te fese & kombesise.Loje e Grekut —> “Shperndaje”

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close