Greket e sotem jane Arvanitas – Video Dokumentari i SKAI 1821 (Shqip)

Dokumentari që çensuroi kisha greke sepse ka të dhëna që populli grek nuk duhet ti dijë. Grekët nuk kanë lidhje me greqinë e lashtë por shumica janë Arvanitas – Shqiptarë të helenizuar me dhunë. Greqia e lashtë, për grekët e sotëm, është një mit dhe si e tillë është e mbushur plot me të pavërteta. Ja se ç’thotë Presidenti amerikan John F. Kennedy për mitin :”Armiku më i madh i së vërtetës, shpesh, nuk është gënjeshtra, e qëllimshme, komplotuese dhe e pandershme, por miti, këmbëngulës, depërtues dhe joreal.” Ndërsa Arthur Schopenhauer e sjell kështu :” E vërteta kalon nëpër 3 stade:
Stadi i parë, tallen e qeshin me të.
Stadi i dytë, e kundërshtojnë shumë ashpër.
Stadi i tretë, pranohet si e tillë, pra si qartësisht e vërtetë.”
Ndërsa thënia e Aristotelit : “Amicus Plato, sed magis amicas veritas”, e përdorur shpesh edhe nga Prof. Kristo Frashëri, i përmbledh të gjitha. Duke e mbyllur, besoj se Arvanitasit kanë hyrë në stadin e tretë të rrugës drejt së vërtetës.

Nga faqa ne facebook: Te behemi 50.000 veta kunder regjistrimit te fese & kombesise.Loje e Grekut —> “Shperndaje”

loading...

Një koment

  1. Komb grek te lasht nuk ekziston. Por ekzistonte gjuhe greke me rrenje ne gjuhen Pelazge/shqiptare ashtu sic ekzistonin dhjetera gjuhe te tjera paralele. Kjo gjuhe fillestare qe po shdukej dhe ishte pervetesuar nga disa prifterinje orthodokse u perdor si gjuha per te krijuar nje kombe te ri 'greke'. Por edhe gjuha u 'modernizua' per te humbur gjurmet dhe u perkthyen veprat e lashta me gjuhen moderne greke qe te bashkonte banoret e atehershem te renuar nga lufterat, te cilet flisnin gjuhen e memes Arvanitase/shqiptare. Keta banore me force apo me mashtrime u detyruan te mesojne greqisht dhe ta quajne veten greke. Gjithe historia e lashte pelazge e zones tanime u perkthye ne greqisht dhe u quajt greke. Per te pakesuar numrin e atyre qe identifikoheshin si shqiptare te paster u perdor kisha duke i cilesuar si turko-shqiptare dhe i zbuan nje pjes te madhe ne Asi (truqi e sotme). Dhe sollen banoret greko-shqiptare dhe grek-turq (ortodoks) qe flisnin greqisht tashme si gjuhe te pare dhe i sollen ne balkan (greqine e sotme) per ndruar raportin e popullsise. Te pakten e pranojne vete qe GJUHA PERCAKTON KOMBIN! Mohimi i gjuhes shqipe ne Greqi por dhe ne Turqi solli humbjen e kombit shqiptare. Mjeti kryesor ishte respektivisht feja: Muslimanizmi shpalli gjuhen Turke te zotin dhe shqipen heretike ne Asine e Vogel, kurse Orthodoksizmi shpalli gjuhen Greke si te zotit dhe shqipen si te pa-fe. Ne menyre te gjashme vepruan dhe perandorite Italiane dhe Jugosllave! Feja e shqiptarit eshte shqiptaria!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button