POLICIA SERBE NUK LEJON MINISTRIN MAKOLLI TË HYJË NE LUGINËN E PRESHEVËS

Lajmin e ka konfirmuar permes telefonit vete minsitri Makolli për agjencinë informative “Presheva Jonë” . Në fakt minsitri Makolli i shoqeruar me veturën diplomatike me katër bashkepuntorë nga policia ishte kerkuar ti heq tabelat e regjistrimit nga vetura e tij me targa të republikës së Kosovës, por ai ketë e kishte refuzuar dhe keshtu delegacioni kosovare kthehet mbrapa. per rrjedhën e kësaj vizite të paraparë të minsitrit kosovarë do tju njoftojmë në oret e ardhsme…

Në fakt minsitri makolli i shoqeruar me veturën diploamtike me katër bashkëpuntorë nga policia ishte kërkuar nga delegacioni kosovarë t i hiqen tabelat e regjistrimit nga vetura, me targa të Republikës së Kosovës, por ai ketë e kihste refuzuar dhe keshut delegacioni kosovare kthehet mbrapa. per rrjedhnëne ekësaj vizite të paraparë të minsitrit kosovarë do tju njoftojmë në orët e ardhsme..Ministri makolli kihste nje agjende të pasur nga takimet ne liderët e Kosovës Lindore, por ai nuk ihste lejeuar përkundë rpërpjkejve të bisedimeve dhe presionitt e auturiteve loklae ter preshvës (Riza Hlimit, Ragmi Mustafës, Shaip Kamberit, Galip Beqirit..) të cilët kishi dlaur ta prisnin në kufi minsitstrin e republikës së Ksoovës z.Ibrahim Makollin. Liderët e Luginës së Preshevës për agjencinë informative “Presheva Jonë” e konsideruan si një akt papresident të cilin akt Serbia po tregon ligshitnë e vetë dhe se cfare shteti demokratik është ai?!.

Madje isa portale nga Lugina pa verifikuar lajmin për vizitën eventuale te minsitrit Makolli kanë dlaur me “Mirësevini z.ministër” apo “vizita hisorike e Makollit në Luginë” cka ne fakt doli krejt e kundërta për cka edhe agjencia jonë nuk i besonte një vizite të tillë dhe khste marru me mjaft rezervë vizitën e tillë, duke njohur mentalitetin arrogante të politikës serbe, aq me tpër ndaj qeveritarëve të republikës së Kosovës. Përkundërt marrëveshjeve për bashkepunim doganor Serbia nuk rrespekton marrëveshjet e nenshkruara nag vet Beogradi, arrogancë kjo e cila nuk eshte re për Serbinë sepse ajo edhe me parë që nga bombardimet e NATO-s shume pak, për t’mos thënë fare nuk ka rrespektuar marrevshjet jo vetem me Kosovën por edhe me komunitetin ndërkombëtar qofshin ato me TPI.në apo BE-ne dhe NATO-n.

Kthimi mbrapa i Makollit as për shqiptarët e as për komunitetin ndërkombëtar nuk është dicka e re, sepse edhe me parë ishin kthyer mbarapa e ishin shpallur si perosna non garata edhe shumë personalitete tjera të larta botërore. Kthimi i ministrit të qverisë së Thacit do të sihte një mesim pak me i mirë përPrishtinën zyrtare se si duhet pritur autoritete serbe nga Beogradi në Kosovë, siq ishte rasti i fundit me vizitën e presidentin serb Tadic.

Nga faqa ne facebook: Te behemi 50.000 veta kunder regjistrimit te fese & kombesise.Loje e Grekut —> “Shperndaje”

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button