Papulias, letër për 21-vjetorin e OMONIA-s: Punoni për bashkim

Karolos Papulias, Presidenti i Greqisë ka përshëndetur pak ditë më parë 21-vjetorin e krijimit të organizatës “OMONIA”. Me anë të një mesazhi që është lexuar nga ana e Konsullit të Gjirokastrës, Papulias ka përgëzuar këtë organizatë për punën e bërë deri më tani si dhe ka shprehur mbështetjen e Greqisë për minoritetin grek në Shqipëri. “Një periudhë e vështirë na ka prekur. Gjithashtu, kjo është një periudhë e vështirë edhe për praninë e grekëve në shtëpitë e tyre stërgjyshore në Shqipëri, pavarësisht veprimeve që bëhen kundër. Në këtë pikë, mbrojtjen efektive dhe përmirësimi i të drejtave të grekëve në Shqipëri kërkon të gjithë të bashkohen rreth vlerës së unitetit të “OMONIA”-s, për të arritur qëllimet e përbashkëta të çdo greku dhe çdo greke në Shqipëri. Urimi im në këtë përvjetor, i cili është dhe apel është që të punohet për këtë qëllim dhe të bashkuar të përqendrohet lufta dhe përpjekjet tuaja në nismat që përmirësojnë pozitën e grekëve në shoqërinë shqiptare dhe në të njëjtën kohë do të rivendosë ndjenjat e besimit dhe sigurisë së minoritetit”, – shprehet Papulias në letrën e lexuar nga Konsulli Nikos Kotrokois.

Nga faqa ne facebook: Te behemi 50.000 veta kunder regjistrimit te fese & kombesise.Loje e Grekut —> “Shperndaje”

loading...

2 Komentet

  1. ja shkerdhesha ropt kti e veriopirioteve tradhtar e bashk me ket dhe sali berishes qe asht tu na shit per dit te kto qej

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close