Udhëtimet, hiqen pasaportat, vetëm me karta identiteti në Maqedoni e Mal të Zi

Shtetasit nga Shqipëria do të lëvizin pa pengesa dhe pa pasaporta në drejtim të Malit te Zi dhe Maqedonisë. Sipas marrëveshjes së nënshkruar mes tri vendeve cdo shqiptar qe udhëton drejt këtyre dy vendeve mjafton te ketë kartën e identitetit për te hyre ne Maqedoni dhe Mal te Zi.
Vendimi për lëvizjen e lire te shqiptareve është marre nga qeveritë e tri shteteve dhe zyrtarizuar në Tirane nga një marrëveshje e ministrave te jashtëm, Edmond Haxhinasto, ministri malazes Milan Rocen dhe maqedonasi Nikollaq Popouski.
Numri dy i qeverise shqiptare dhe njëherësh kreu i diplomacisë deklaroi se po shihet mundësia për lëvizjen e lire edhe me vendet e tjera te rajonit.
Kjo marrëveshje do te hyje ne fuqi menjëherë pas ratifikimit i cilit do te kryhet me procedure te përshpejtuar nga parlamenti shqiptar, duke e çuar ne 3 numrin e vendeve me te cilët Shqipëria ka firmosur lëvizje te lire pas Kosovës.

Nga faqa ne facebook: Te behemi 50.000 veta kunder regjistrimit te fese & kombesise.Loje e Grekut —> “Shperndaje”

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button