Inspektorët nuk do te lejojnë mësimin e historisë shqiptare

Inspektorët e Ministrisë së Arsimit të mërkurën hyn në gjimnazin “Zef Lush Marku”, me ç’rast të mërkurën dhe të enjten do të kontrollojnë se nëse nxënësit mësojnë me libra nga Kosova dhe Shqipëria, ashtu siç njoftoi para disa ditëve gazeta “Lajm”.

“ I dërgova tre inspektorë, ligji është i qartë dhe i saktë, në arsimin fillor dhe të mesëm mund të përdoren libra të miratuara vetëm nga komisioni i rishikimit. Në rast se konstatohet se në gjimnaz janë përdorur libra të palejueshëm, do të ketë ndëshkime. Gjoba do të duhet të paguajnë arsimtarët të cilët i kanë përdorur librat, drejtori dhe shkolla”, u shpreh për “Kanal 5”, Gjorgje Arsov, drejtor i Inspektoratit Shtetëror të Arsimit, transmeton portali Shqipmedia.

Sipas informatave jozyrtare, në gjimnaz arsimtarët i kanë bojkotuar një pjesë të librave nga autorët maqedonas të cilat kanë pasur leje nga Ministria e Arsimit, dhe të njëjtat i kanë zëvendësuar me libra nga Kosova dhe Shqipëria, shkruajnë mediat maqedonase

Nga faqa ne facebook: Te behemi 50.000 veta kunder regjistrimit te fese & kombesise.Loje e Grekut —> “Shperndaje”

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button