Terroristët serbë

XHENIS SULIMANI
Luftërat tona (fundi shek. 20-fillimi i shekullit 21), në Ballkan, ishin të emëruara nga të huajt si “luftë terroristësh”. Këto epitete i “gëzonim” në fillim, atëherë kur politika botërore nuk e kuptonte se ekziston popull që lufton për të drejta dhe vlera civilizuese. Ndërkombëtarët ndërronin mendjen, shkjau asnjëherë.

Doktrina mbi terrorizmin është fushë e re studimi dhe analizon gjëra mbi terrorin që deri sot nuk kanë qenë të përmendura, apo nuk kanë hyrë në debatin shkencor. Fjala terror rrjedh nga gjuha frënge, që donë të thotë: frikë, tmerr, ose shqetësim. Nuk ka definicion unik mbi terrorizmin edhe pse shumë teoricientë bëjnë përpjekjet e tyre për të bërë një gjë të tillë. “E menduar më parë, e qëllimshme, vrasje sistematike, kërcënim dhe frikësim, me qëllim të krijojë frikë tek njerëzit e pafajshëm, për të arritur përparësi teknike dhe politike për të ndikuar mbi njerëzit tjerë”-Walter Laquer. “Përdorim anti-ligjorë i kërcënimeve dhe dhunës kundër njerëzve dhe pronave, me qëllim realizimin e objektivave politike.”- James L. Poland.

Nga definicionet e mësipërme mundë të konkludojmë se; një akt mundë të trajtohet si akt terrorist nëse:

a) akti është jo-ligjor, b) përmban kërcënim për përdorim të dhunës dhe forcës, dhe c) dhuna dhe frikësimi janë të drejtuara kundër njerëzve të pafajshëm.

Duke u bazuar në doktrinën mbi terrorizmin pa hamendje mundë të konludojmë se serbët e veriut janë TERRORISTË. Ata ushtrojnë dhunë, prishin rendin shoqërorë, krijojnë struktura ilegale-me qëllim implementimin e politikave antishqiptare, krijojnë barrikada, sulmojnë shqiptarë të pafajshëm…Kohëve të fundit kanë lënduar edhe ushtarë paqeruajtës të KFOR-it, kohë më parë kishin vrarë edhe policë të njësitit special. Ndërsa neve sot, nëpër media të ndryshme dëgjojmë për: “barrikadues”, “serbë lokal të veriut”, “struktura ilegale”… Neve i quajmë barrikadues ata që na dëbuan me shekuj nga trojet tona,,,?!?!?!

Personalisht, i dëgjojë dhe habitem pse askush nuk iu drejtohet serbëve me emrin,që iu përshtatet teorikisht dhe praktikisht ?!?!?! Ata janë terrorist, ngase terrorizojnë etnitete të ndryshme jo vetëm atë shqiptarë. Kjo indiferencë e politikanëve dhe mediave shqiptare duhet te ndalojë.
(Mendimet e shprehura nga autori janë personale)

Nga faqa ne facebook: Te behemi 50.000 veta kunder regjistrimit te fese & kombesise.Loje e Grekut —> “Shperndaje”

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button