Vetvendosja vesh Kosovën “Kuq e Zi”, ja programi i aktiviteteve

Lëvizja “Vetvendosja!” ka vendosur ti kushtojë njësoj rëndësi festës së flamurit dhe ditës së pavarësisë së Shqipërisë. Një sërë aktivitetesh janë programuar për tu zhvilluar në këto ditë dhe simboli i flamurit mbetet parësor në stolisjen e çdo qyteti të Kosovës. Lëvizja “Vetvendosja!” ka vendosur ti kushtojë njësoj rëndësi festës së flamurit dhe ditës së pavarësisë së Shqipërisë. Një sërë aktivitetesh janë programuar për tu zhvilluar në këto ditë dhe simboli i flamurit mbetet parësor në stolisjen e çdo qyteti të Kosovës.

Gjakovë

Tribunë: Shekulli i dytë i pavarësisë, nga pavarësi e cunguar në pavarësi të plotë
26 nëntor, e shtunë, ora 17:00 në Sallën Solemne në
Pallatin e Kulturës “Asim Vokshi”

Pjesëmarrës:
HYSAMEDIN FERAJ (Profesor në Departamentin e
Shkencave Politike, Universiteti i Tiranës)
ELVIS HOXHA (Ligjërues i Filozofisë Politike,
Universiteti i Tiranës)
LIBURN ALIU (Deputet në Kuvendin e Kosovës)

Prizren
Tribunë: Shekulli i dytë i pavarësisë, nga pavarësi e cunguar në pavarësi të plotë
28 nëntor, e hënë, ora 11:00, në shtëpinë e Kulturës
“Xhemajl Berisha”
Pjesëmarrës:
HYSAMEDIN FERAJ (Profesor në Departamentin e
Shkencave Politike, Universiteti i Tiranës)
ENIS SULSTAROVA (Ligjërues në Departamentin e
Sociologjisë, Universiteti i Tiranës)
VISAR YMERI (Kryetar i grupit parlamentar i Lëvizjes
VETËVENDOSJE!)

Prishtinë
Aktivitetet që mbahen në sheshin “Nëna Terezë”
28 nëntor, e hënë, 10:00 – 18:00
• Panairi i prodhimeve vendore
• Ekspozitë e fotografive
• Këndi i fëmijëve
• Pikturë
• Rapsod
• Kore të fëmijëve
• Muzikë e gjallë

Tribunë: Kontributi i gruas në luftën çlirimtare 1997- 1999
28 nëntor , e hënë në ora 15, në American School of Kosova (ASK)
Pjesmarrës:
Nita Luci, Eli Gashi, Ermira Danaj,
Hyrije Veliu, Rexhep Selimi, Glauk Konjufca
Temat: Kontributi i grave në luftën e fundit,
Trajtimi nga këndvështrimi feminist i kontributit të
grave në luftë, Si e trajton Akademia e Shkencave
dhe Arteve të Kosovës kontributin e grave në luftë,
Kontributi i grave përgjatë historisë, Kujtime nga lufta

Nga faqa ne facebook: Te behemi 50.000 veta kunder regjistrimit te fese & kombesise.Loje e Grekut —> “Shperndaje”

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button