Rusia kundër “Republikës së Kosovës”, incident diplomatik në Tiranë

Dështon mbajtja e sesionit të 38-të të Asamblesë së Përgjithshme Parlamentare të Bashkëpunimit Ekonomik të Detit të Zi, në Tiranë.
Shqipëria, që ka kryesinë e radhës së kësaj organizate, nuk është pajtuar që nga tavolina e delegacionit të Kosovës të hiqet mbishkrimi, `Republika e Kosovës`.

Në një mbledhje me dyer të mbyllura të Byrosë së Asamblesë së Përgjithshme Parlamentare të Bashkëpunimit Ekonomik të Detit të Zi, dhe më pas edhe të Komitetit Drejtues i përbërë nga kryetarët e delegacioneve të vendeve anëtare, Shqipëria nuk ka rënë dakord me propozimin e përfaqësuesit të Rusisë, që është dhe Sekretar i Përhershëm, për të ndryshuar agjendën e sesionit të Tiranës.
Rusia ka kërkuar që nga tavolina e personaliteteve pjesëmarrëse të hiqej kartoni përkatës me mbishkrimin “Republika e Kosovës” por Shqipëria nuk e pranoi këtë propozim.

Nga faqa ne facebook: Te behemi 50.000 veta kunder regjistrimit te fese & kombesise.Loje e Grekut —> “Shperndaje”

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button