Minoritetet nuk njohin censusin (VIDEO)

Katër minoritetet kryesore ne vend, greket, serbet, maqedonasit dhe vllahët nuk do te njohin censusin, duke e cilësuar atë te dështuar. Sipas tyre, legjislacioni i tij kishte si qellim te tkurrte statistikat e pjesëtarëve te etnive. Përfaqësuesit e tyre i kërkojnë qeverise te nise dialogun për nisjen e një procesi te ri te regjistrimit te popullsisë. Ne emër te minoriteteve, kreu i OMONIA-s, Vasil Bollano, renditi arsyet e mos njohjes te censusit.
Nga faqa ne facebook: Te behemi 50.000 veta kunder regjistrimit te fese & kombesise.Loje e Grekut —> “Shperndaje”

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button