Mediat: Investitorët po shesin në Greqi dhe po blejnë në Shqipëri

Dimitris, kapiteni grek i një 1 jahti të marinës në Athinë që kushton plot 1 milionë euro u habitur me pyetjen tonë se përse vendosi ta shiste atë. “Bosi vendosi që dy jahte janë shumë në ditët e sotme”, shpjegon ai. Kështu nis një artikull i posaçëm i “Times” i cili tregon sesi këto janë kohë mizore për grekët e pasur apo ata që janë në kërkim për një rrugëdalje.

Ai tregon më pas sesi biznesmenët kanë nisur të shesin në Greqi dhe të blejnë në Shqipëri dhe Bullgari.

Një gjë e tillë shpjegohet me faktin se ka pasur një ndryshim të madh të nxënësve nga shkollat ​​private dhe një taksë e re, e vendosur nga qeveria, është duke i bërë pronat dhe shtëpitë shumë të shtrenjta në Greqi. Ai citon shifrën sesi deri në 20.000.000.00 € në muaj janë tërhequr nga bankat greke që nga fillimi i vitit dhe ky ritëm ka qenë mjaft i lartë gjatë javës së kaluar.

“Ne jemi të shqetësuar me të vërtetë që bankat mund të shtetëzohen”, tha një klient i një banke në Athinë, numri 32 në radhë. Ai kishte sjellë me vete edhe një qese plastike për të fshehur eurot, për t’i futur më pas në një valixhe.

“Turqia gjithashtu është një destinacion i preferuar. Investitorët e vegjël kanë shitur deri në Greqi dhe duke blerë në Bullgari apo në Shqipëri. Në qendër të Athinës vetëm 12 hotele janë deri tani për shitje”, citon artikulli në fjalë.

“Investitorët e mëdhenj të pronës janë tërhequr për siguri në tregun e pasurive të patundshme në Londër”, tha Dieter Krumbholz, menaxher i investimeve të Sigurimit të Jetës në Athinë. Ekspertët financiarë llogarisin se rreth 280.000.000.000 € e fondeve greke janë duke u administruar në Zvicër. GDP e gjithë e Greqisë ka të ngjarë të jetë 220.000.000.000 € këtë vit. Ministria e Financave po negocion një marrëveshje me Zvicrën, ku autoritetet vënë një taksë mbi mbajtësit e llogarive anonime”, përfundon artikulli.

Nga faqa ne facebook: Te behemi 50.000 veta kunder regjistrimit te fese & kombesise.Loje e Grekut —> “Shperndaje”

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button