“Greqia e sotme nuk është Greqia”

Me titull “Greqia e sotme nuk është Greqia”, faqja spanjolle e ekonomisë në internet, “elEconomista” botoi një artikull, ku shfaqet mendimi se grekët nuk janë “trashëgimtarë” të Athinës së lashtë, të demokracisë dhe filozofisë, por ortodoksë të cilët ishin pushtuar nga turqit.

“Afërsisht para një viti, një antropolog më tha, – shkruan profesori J.R. Pin Arboledas i cili nënshkruan dhe artikullin, – që Greqia e sotme nuk është Greqia. – Çfarë do të thuash, e pyeta dhe ai m’u përgjigj: – E gjithë bota kujton se Greqia e sotme është trashëgimtare e Athiniotëve, e demokracisë dhe filozofisë, por në të vërtetë grekët janë ortodoksë që ishin pushtuar nga turqit”.

Për pesë shekuj, deri në pavarësinë e tyre, shkruhet në shkrim, grekët ndodheshin nën sundimin otoman. Mësuan si të mbijetojnë në një perandori despotike dhe zhvilluan hipokrizinë dhe dinakërinë. “Mendimi ynë është i ndryshëm nga ai i perëndimit, janë të krishterë ortodoksë me përzierje të kulturës otomane”, shtoi ai./Albaniaobserver
Më poshtë eshte linku i burimit origjinal në spanjisht
http://www.eleconomista.es/firmas/noticias/3501243/11/11/JR-Pin-Arboledas-Grecia-no-es-Grecia.html

Nga faqa ne facebook: Te behemi 50.000 veta kunder regjistrimit te fese & kombesise.Loje e Grekut —> “Shperndaje”

loading...

2 Komentet

  1. tani po e kuptojne evropianet qe greqia eshte shtet artificial i krijuar ne kurriz te shqiptareve ,vlleheve dhe turko-sllaveve

  2. po sllav te kaukazit jan keta bothqira qe shtiren qe jan grek po skish bere asgje turku qe nuk i ka shfarosur nga faqja dheut keta muta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button