Karakaçanov: Shkupi u frikësua nga përqindja e shqiptarëve ndaj nderpreu regjistrimin

Ndërprerja e procesit të regjistrimit në Maqedoni dëshmon se shtetësia artificiale po shuhet.

„Ky akt në fakt shpreh pafuqinë e shtetit ta mbulojë rritjen e numrit të popullsisë që nuk fshehin vetëdijën bullgare si dhe rritjen e numrit të shqiptarëve në Maqedoni”, ka thënë politikani kontrovers Krasimir Karakaçanov, njëherësh kryetar i partisë nacionaliste bullgare VMRO-BND.

Siç transmetojnë mediat bullgare, Karakaçnov pohon se frika e Shkupit nga karta etnike e cila do të përfitohej me regjistrimin, është dëshmi e një dominimi të nacionalizmit maqedonas. „Është ashiqare frika e Shkupit se i vogël është numri i ‘maqedonasve antik’”, ka thënë politikani bullgar Karakaçanov.

Nga faqa ne facebook: Te behemi 50.000 veta kunder regjistrimit te fese & kombesise.Loje e Grekut —> “Shperndaje”

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button