Ngjela: Berisha po shet Shqipërinë nga influenca greke

Spartak Ngjela një nga zërat me radikalë të opozitës vitet e fundit, akuzon kryeministrin Sali Berisha se është influencuar nga shteti fqinj Greqia ne hartimin e ligjit për gjendjen civile apo edhe regjistrimin e popullsisë.
Duke përshëndetur vendimin e Gjykatës Kushtetuese qe rrezoi nenet e ligjit për gjendjen civile qe lejonte ndryshimin e kombësisë, kreu i partisë Për Ligj dhe Drejtësi, Spartak Ngjela, i ka kërkuar qeverise qe te mos shesë shqiptaret me ligje te tilla.
Vendimi i fundit i Gjykatës Kushtetuese duket se nuk ngjallur shqetësim tek përfaqësuesit e minoritetit grek.
Gjate mbledhjes se këshillit te përgjithshëm te organizatës Omonia, kryetari Vasil Bollano ka deklaruar se ky vendim nuk ka lidhje me regjistrimin e popullsie. Duke u fokusuar tek censusi, Bollano ka përsëritur se duhen hequr nenet qe penalizojne deklarimet e rreme.

Nga faqa ne facebook: Te behemi 50.000 veta kunder regjistrimit te fese & kombesise.Loje e Grekut —> “Shperndaje”

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button