Tadiç: Serbia nuk do ta njohë kurrë pavarësinë e Kosovës

Serbia nuk ka interes të bllokojë jetën në Kosovë, as të bllokojë këmbimin e mallrave dhe shërbimeve, por ka interes të gjejë një zgjidhje, ka thënë presidenti i Serbisë, Boris Tadiç. Ai ka shtuar se kurrë nuk do të njohë pavarësinë e Kosovës.

Advertisement

Në emisionin `Dëshmitari` të RTS-së, ai ka thënë se partnerët nga bashkësia ndërkombëtare e thonë haptas që nuk presin që Serbia të njohë pavarësinë e Kosovës, por vet Serbia dëshiron të gjejë një zgjidhje për këtë konflikt, siç e quan ai situatën ndërmjet dy vendeve.

Ka njerëz që flasin për ndarje, marrëveshje si të dy Gjermanive, Tirolin e Jugut, ka modalitete të ndryshme, është shprehur Tadic, duke shtuar se Serbia para se të anëtarësohet në BE dëshiron të gjejë një zgjidhje për çështjen e statusit të Kosovës.

Nga faqa ne facebook: Te behemi 50.000 veta kunder regjistrimit te fese & kombesise.Loje e Grekut  

Per me teper klikoni me siper ^^^
“Shperndaje”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button