CIA në faqen e internetin vendos Kosovën

Për të gjithë ata që duan të dinë faktet për secilin shtet të botës, nga aspekti historik e deri te ai aktual, kanë mundësi të klikojnë në internet në faqen zyrtare Shërbimit Sekret Amerikan, CIA, në profilin e saj në Factbook.

Në këtë link, në të cilën janë të vendosura faktet e ndryshme mbi të gjitha shtetet e botës, tashmë CIA ka hapur profilin edhe për Kosovën, raportoi Zhurnal.
Kjo faqe është tani e njëjtë sikur për të gjitha shtete tjera. Duke shikuar këtë faqe interneti, në pjesën ku flitet për ushtrinë e Kosovës, aty përmendet se është Forca e Sigurisë së Kosovës (FSK).
Në pjesë të ndryshme jepet historia, ekonomia, shtrirja gjeografike sistemi politik dhe shumë fakte të tjera.
Në këtë profil të Kosovës janë shënuar informacione mbi historinë e Kosovës që nga koha Bizantine e deri më sot.
Po ashtu aty janë publikuar edhe informata mbi gjendjen politike, sistemin politik, ekonominë, komunikacionin si dhe ushtrinë.
Shpjegimi i të gjitha këtyre është një risi për Kosovën pasi është hera e parë që vendi vendoset krahas shteteve të tjera.
Faqja për Kosovën është aktualizuar nga data 8 mars e këtij viti dhe deri më tash ata nuk kanë pranuar asnjë ankesë për ndonjë fakt të publikuar.
Afati i ankesave para se Factbook të mbetet kështu, është dy javë nga dada e hapjes dhe kjo tregon se gati ky afat është duke skaduar.
Pas skadimit të afatit, kjo faqe me informacione do të mund të quhet tërësisht zyrtare.

Per me teper klikoni me siper ^^^

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button